Cercar en aquest blog

9/6/10

Resum jornades "Els Jocs en la Història".

Tal i com vam anunciar, el passat mes de maig vam assistir a les Jornades sobre jocs tradicionals organitzades per l'IRMU (Institut Ramon Muntaner, de Móra la Nova) en la seva tercera edició, i que enguany tractaven la cultura material i immaterial del joc.

No cal dir que, durant els 2 dies que van esdevenir-se les exposicions, conferències, intervencions i , fins i tot, un taller pràctic, vam aprendre moltíssim sobre el món dels jocs tradicionals, llurs particularitats territorials, els programes de recuperació i estudis que s'estan duent a terme, i molts altres aspectes sempre interessants.

Tots els ponents - nombrosos - van incidir en aspectes molt concrets de cadascún dels seus respecitus camps d'especialització, però sovint relacionats entre ells (joc efímer, jocs musicals, jocs rústics, historiografia del joc, estudis d'antropologia i sociologia a través del joc tradicional, i un llarg etc.).

Per a qui pugui interessar, des de "Jocs LaMusaranya" podem fer-vos-en cinc cèntims sempre que ho volgeu, i passar-vos la informació pertinent.

Salut i BON JOC!